Naujienos

2017 m. Goi taikos fondo jaunimo esė konkursas “Mokytis iš gamtos”

Japonų Goi Taikos fondas kaip ir kasmet kviečia dalyvauti tarptautiniame esė konkurse jaunimui. 2017 m. konkurso tema “Mokytis iš gamtos”.

Esė galima pateikti iki šių metų birželio 15 d. Laureatai bus apdovanoti piniginiais prizais ir pakviesti į laureatų apdovanojimo ceremoniją Japonijoje. Daugiau informacijos apie konkurso taisykles žemiau ir internete adresu https://www.goipeace.or.jp/en/work/essay-contest

*****   2017 TARPTAUTINIS JAUNIMO ESĖ KONKURSAS   *****

– Organizuojamas Goi taikos fondo

– Remiamas Japonijos švietimo, kultūros, sporto, mokslo ir technologijų ministerijos; Japonijos nacionalinės UNESCO komisijos, Japonijos privačių aukštųjų mokyklų federacijos, Tokijo metropolijos švietimo valdybos, Japonijos transliuotojų korporacijos, Nikkei INC.

– Remiamas FELISSIMO CORPORATION, SEIKO HOLDINGS CORPORATION

>> Ši programa yra UNESCO darnaus vystymosi švietimo pasaulinės veiksmo programos dalis.

*** TEMA:

“MOKYTIS IŠ GAMTOS”

Šiuolaikinė civilizacija sukurta suvaldžius gamtą ir eikvojant jos išteklius. Tuo pačiu metu mes, žmonės, esame gamtos pasaulio dalis ir galime daug iš jos išmokti. Mokslininkai, filosofai, poetai, menininkai – visi gauna įkvėpimą iš gamtos. Ko gamta gali mus išmokyti ir kaip tas žinias mes galima panaudoti savo ateičiai? Aprašykite savo idėjas, atskleiskite savo pastebėjimus ir patirtis.

*** TAISYKLĖS:

1.    Esė gali pateikti bet koks žmogus iki 25 metų amžiaus (2017 m. birželio 15 d. jam turi būti ne daugiau kaip 25 metai) vienoje iš šių amžiaus kategorijų:

a) Vaikai (iki 14 metų)  b) Jaunimas (nuo 15 iki 25 metų)

2.    Esė gali būti iki 700 žodžių apimties anglų, prancūzų, ispanų arba vokiečių kalba; arba iki 1600 spaudos ženklų japonų kalba, įskaičiuojant pavadinimą. Esė turi būti atspausdintas (ne ranka rašytas).

3.    Esė turi lydėti įvadinis puslapis, kuriame turi būti nurodyta (1) kategorija (vaikų ar jaunimo) (2) esė pavadinimas (3) autoriaus vardas ir pavardė (4) adresas (5) telefono numeris (6) el. pašto adresas (7) tautybė (8) amžius (9) lytis (10) mokyklos pavadinimas (11) žodžių skaičius.

Mokytojai ir jaunimo vadovai gali pateikti savo klasės ar grupės esė rinkinį. Tuo atveju prašoma pateikti dalyvių vardų sąrašą, kontaktinio asmens vardą ir kontaktinę informaciją.

>> Paraiškos su trūkstama informacija nebus vertinamos.

>> Prašoma atkreipti dėmesį, kad organizatorius ne turi galimybių kiekvienam pareiškėjui asmeniškai patvirtinti apie paraiškos gavimą arba atsakyti apie konkurso rezultatus.

4.    Paraiškos turi būti pateiktos paštu arba elektroniniu būdu.

>> SVARBU: Norint pateikti paraišką elektroniniu būdu, turite prisiregistruoti https://www.goipeace.or.jp/en/work/essay-contest.

5.    Esė turi būti originalus ir nepublikuotas. Plagiatai bus atmesti.

6.    Esė turi būti vieno autoriaus sukurti. Grupiniai darbai nebus priimami.

7.    Pateiktų esė autorinės teisės bus priskirtos organizatoriams.

*** GALUTINĖ DATA:    Paraiškos turi būti išsiųstos organizatoriams iki 2017 m. birželio 15 d.

*** APDOVANOJIMAI:    Kiekvienoje (vaikų ir jaunimo) kategorijose bus skirti apdovanojimai:

1 prizas:    Sertifikatas, 100,000 Japonijos jenų (apie USD$880) piniginis prizas ir dovana 1 laureatui

2 prizas:   Sertifikatas, 50,000 Japonijos jenų (apie USD$440) piniginis prizas ir dovana 2 laureatams

3 prizas:    Sertifikatas ir dovana 5 laureatams

Pagyrimo raštai:  Sertifikatas ir dovana 25 dalyviams

>> 1-osios vietos laimėtojai bus pakviesti į apdovanojimų ceremoniją Tokijuje, Japonijoje, 2017 m. lapkričio 25 d., kur jiems bus įteikti Švietimo ministerijos apdovanojimai. (Kelionės išlaidas padengs organizatoriai). Gali būti skirti papildomi apdovanojimai.

Visi laurėtai bus paskelbti 2017m. spalio 31 d. Goi taikos fondo interneto svetainėje (www.goipeace.or.jp). Sertifikatai ir dovanos bus išsiųstos 2017 m. gruodį.

*** PPARŠOME SIŲSTI ESĖ ŠIUO ADRESU:

International Essay Contest c/o The Goi Peace Foundation

1-4-5 Hirakawacho, Chiyoda-ku, Tokyo 102-0093, Japan

ARBA pateikti internete adresu www.goipeace.or.jp

2017 02 10 Kategorija: UNESCO, Švietimas, Asocijuotų mokyklų tinklas, Visos naujienos