Naujienos

Iki kovo 11 d. pratęsiamas paraiškų priėmimas “Moterims moksle” stipendijų konkursui

Paraiškų, skirtų prestižinei „L’ORÉAL Baltic“ „Moterims moksle“ stipendijai gauti, priėmimo terminas pratęsiamas iki 2018 m. kovo 11 dienos vidurnakčio. Paraiškų termino pratęsimas suteiks galimybę dar daugiau jaunų mokslininkių pristatyti savo įkvepiančius mokslo pasiekimus.

Baltijos šalių mokslininkės skatinamos dalintis savo įkvepiančiu darbu ir kreiptis dėl „L’ORÉAL Baltic“ „Moterims moksle“ stipendijų tarptautinėje svetainėje www.fwis.fr

Šiais metais bus skiriamos 5 stipendijos po 6000 eurų kiekvienai nominuotai mokslininkei. Konkursas vyksta visose trijose Baltijos šalyse – Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje. Kiekvienoje šalyje bus skiriama stipendija moksliniams tyrimams gyvosios gamtos mokslų, aplinkosaugos, fizikos ir inžinerijos srityse. Lietuvoje į stipendiją pretenduoja mokslų daktarės iki 40 metų amžiaus.

Šiais metais programa „Moterims moksle“ švenčia savo 20-ąsias metines. Nuo 1998 m. Paryžiuje tarptautinė kosmetikos grupė L’ORÉAL ir Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO) programa „Moterims moksle“ prisidėjo prie mokslo pažangos ir skatino lyčių lygybę moksle. Programa siekiama populiarinti mokslininkių pasiekimus, įkvėpti moteris visame pasaulyje ir padėti jaunosioms mokslininkėms pasiekti savo tikslus. Stipendiją „Moterims moksle“ remia jaunosios mokslininkės, kurios populiarina įvairias mokslo šakas, taip pat siekia mažinti nelygybę darbo aplinkoje. Pagal šią programą 2525 mokslininkės iš daugiau nei 115 šalių yra remiamos tarptautiniu mastu.

„L’ORÉAL Baltic“ „Moterims moksle“ stipendijų programa yra įgyvendinama bendradarbiaujant su Latvijos, Lietuvos ir Estijos mokslų akademijomis bei  nacionalinėmis UNESCO komisijomis.

Papildoma informacija:

Aija Miglāne

L’Oréal Baltic

Tel.: 24330016

El. paštas: aija.miglane@loreal.com

Projekto puslapis: www.fwis.fr

Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos puslapis: www.unesco.lt

2018 03 06 Kategorija: UNESCO, Švietimas, Visos naujienos