Naujienos

Kadenciją baigęs Prezidentas Valdas Adamkus dalyvauja UNESCO Geros valios ambasadorių suvažiavime Paryžiuje

Šiandien, rugsėjo 12 d., Paryžiuje vyksta kasmetinis Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) Geros valios ambasadorių suvažiavimas. Šiame renginyje dalyvauja ir Prezidentas Valdas Adamkus, inauguruotas Geros valios ambasadoriumi žinių visuomenei 2003 metais.

Į suvažiavimą atvyko dvidešimt penki Geros valios ambasadoriai iš viso pasaulio. Tarp jų – buvusi Islandijos prezidentė Vidgis Finnbogadottir, amerikiečių aktorius Forest Whitaker, Jordanijos Princesė Firyal, prancūzų kompozitorius Jean-Michel Jarre, Indijos intelektualas Madanjeet Singh, Kamerūno prezidento žmona Chantal Biya, Rusijos verslininkas Ara Abramian.

Šiais metais suvažiavime aptariamos konfliktus ar nelaimes patyrusių regionų problemos, programos „Švietimas visiems“ pasiekimai, jaunimo iniciatyvų ir pilietinio įsipareigojimo svarba taikai bei dialogui.

Savo kalboje Prezidentas Valdas Adamkus atkreipė dėmesį į UNESCO pripažįstamų vertybių ir kompetencijos potencialą sprendžiant šiandienines problemas, paminėdamas arabų pavasario įvykius ar etninių-religinių bendruomenių nesutarimus. Prezidento teigimu, UNESCO yra sukaupusi ne tik milžinišką idėjinį kapitalą, bet ir konkrečios patirties, kaip praktiškai siekti visų pasaulio žmonių kasdienio gyvenimo gerovės. Prezidentas Valdas Adamkus akcentavo, kad UNESCO yra vienintelė tarptautinė organizacija, kuriai pavyko užmegzti glaudžius santykius su pilietinės visuomenės atstovais ir juos paversti natūraliais partneriais. Jis ragino susirinkusiuosius dar aktyviau siekti tokios partnerystės konkrečių rezultatų.

UNESCO Geros valios ambasadoriai yra įvairios kilmės ir profesijų iškilios asmenybės. Iš viso jų yra 46. Jie garsina UNESCO vardą ir prisideda siekiant organizacijos užsibrėžtų tikslų.

Šaltinis – Lietuvos nuolatinė atstovybė prie UNESCO

2011 09 12 Kategorija: UNESCO, Visos naujienos