Sigitos Sukackaitės grafikos darbų paroda „Manoma – menama“

Moliotipija 5, 2011

© S. Sukackaitė, Moliotipija 5, 2011

Sigita Sukackaitė – jauna menininkė, tik pradedanti savo kūrybinį kelią. Ši paroda – pirmoji autorės personalinė paroda.

2011 metais Sigita baigė Vilniaus technologijų ir dizaino kolegiją, grafinio dizaino specialybę. Jau studijų metais ji atkreipė kolegų ir dėstytojų dėmesį originaliais, itin brandžiais darbais. Studijuodama grafinį dizainą Sigita turėjo galimybę gerai išmokti klasikinės grafikos technikas. Jaunoji dailininkė yra aktyvi Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos grafikos studijos CX narė. Dar būdama studente ji dalyvavo ne vienoje parodoje tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Jaunosios menininkės darbai, nors ganėtinai abstraktūs, labai individualizuoti, stipriai emociškai „pakrauti“. Jie turi gyvą nuotaikos, jausmo krūvį, savo abstrahuota, išgryninta forma tarytum remiasi į senąją, baltiškąją mūsų pasaulėjautą, sieja mus su praeitimi naujais gyvais saitais.

Grafikės meninė kalba yra taupi ir saikinga. Kiekviena dėmė ar linija yra ne atsitiktinai atsiradusi, o turi savo labai aiškią struktūrizuotą kompozicinę vietą. Išradingai panaudotos grafikos technikų teikiamos galimybės – netikėtos įvairių tekstūrų dermės; nuo akvatintos rupumo iki subtilių plėšomo kartono pustonių.

Personalinėje parodoje ,,Manomas – menamas“ eksponuojami darbai sukurti 2011–2013 m. Pateikiami darbai atlikti moliotipijos, oforto, akvatintos, mišria ir kt. grafikos technikomis.

Galerijos darbo laikas:

Pirmadieniais–ketvirtadieniais nuo 8 iki 17 val.,

penktadieniais 8-16 val.,

šeštadieniais–sekmadieniais nedirba.

2013 03 12 Kategorija: Galerija, Visos naujienos