UNESCO ir partneriai vienija jėgas medijų ir informacinio raštingumo srityje

Organizacijos iš daugiau nei aštuoniasdešimties šalių sutiko suvienyti jėgas ir sukūrė Pasaulinį partnerystės aljansą medijų ir informacinio raštingumo srityje. Šios iniciatyvos imtasi per Pasaulinį forumą, vykusį 2013 m. birželio 26–28 d.  Abudžoje, Nigerijoje. Forumo tema buvo: „Medijų ir informacinio raštingumo svarba skatinant kultūrų įvairovę“.

Daugiau kaip 300 dalyvių iš daugiau nei 40 šalių renginyje patvirtino Aljanso programą bei veiksmų planą. Taip pat buvo įsteigtas vienuolikos žmonių (po du iš kiekvieno regiono) iniciatyvinis komitetas.

Forume akcentuotas ryšys tarp medijų ir informacinio raštingumo, kultūrinio dialogo bei žurnalistikos mokslo. Dalyvių nuomone, žurnalistikos mokslo institucijos turėtų būti skatinamos į savo mokymo sistemą įvesti medijų ir informacinio raštingumo bei tarpkultūrines kompetencijas . Taip pat diskutuota dėl tam tikrų skyrių būsimame leidinyje, skirtame medijų ir informacinio raštingumo politikai bei strategijai.

Organizacijos kviečiamos jungtis prie Pasaulinio partnerystės aljanso medijų ir informacinio raštingumo srityje. Formą galima užpildyti čia.

Besidominčius medijų ir informaciniu raštingumu, kviečiame susipažinti su Pasaulinio partnerystės aljanso medijų ir informacinio raštingumo srityje programa bei veiksmų planu ir savo iniciatyvomis pasidalinti su Lietuvos nacionaline UNESCO komisija.

Daugiau informacijos www.unesco.org

2013 08 08 Kategorija: UNESCO, Informacija ir komunikacija, Visos naujienos