Kūrybinės dirbtuvės moksleiviams ir mokytojams „Metus“ skaitome kitaip”

Kūrybinės partnerystės © fot. Aurelija Šlapikaitė Jurkonė

Kviečiame mokytojus (ypač humanitarinių, meninio ugdymo disciplinų) registruotis į kūrybines dirbtuves, skirtas K. Donelaičio metams, kurių metu pabandysime pažvelgti į „Metus“ kitaip, pasitelkdami tarpdisciplininius metodus interpretuosime lietuvių literatūros klasiko tekstų fragmentus ir suteiksime jiems netikėtas šiuolaikiškas formas.  Šių kūrybinių dirbtuvių metu įgyta patirtis galėtų būti panaudota rengiant integruotas pamokas ar tiesiog pagyvinant pamokų dėstymą.

Registracija į renginius čia.

Balandžio 28 d. 10-12 val.

Metai“ repo stiliumi

Andrius Pulkauninkas, „Kūrybinių partnerysčių“ praktikoje ugdantis bendrą komunikavimo gebėjimą per teatrą, šiuolaikinį šokį, režisūrą, performansą, improvizaciją pakvies 6 mokytojus ir 30 mokinių pabandyti repo stiliumi padeklamuoti Donelaičio „Metų“ ištrauką pagal prieš tai sukurtą ritmą. Šio užsiėmimo tikslas padėti kiekvienam dalyviui laisvai išreikšti save, išgirsti ritmą ir pajusti „Metų“ muzikalumą. Dalyvavimo sąlyga Kiekvienas mokytojas kviečiamas atsivesti į užsiėmimą po 4-5 mokinius.

Balandžio 29 d. 10 -13 val.

Vizualizuok „Metus“

Grafikos dizaineriai Jonas Liugaila ir Rūta Ivaškevičiūtė kviečia mokytojus pabandyti vizualizuoti įvairiausius „Metų“ siužetinius fragmentus, atskirus teksto aspektus ar detales, kelti asociatyvius šalutinius klausimus (pvz. koks maistas „Metuose“ labiausiai rekomenduotinas, o koks mažiausiai; ką paukščiai turi bendro tarpusavyje; kurių paukščių gyvenimo būdo principus turėtumėme taikyti sau, o kurių turėtumėme vengti ir pan.)  ir ieškoti patrauklių būdų, kaip visa tai perteikti vizualiai, materializuoti grafine forma.  Šios dirbtuvės gali būti naudingos visų dalykų mokytojams, nes pritaikymo principas universalus.

Registracija į renginius čia.

2014 04 16 Kategorija: Minimos datos, Švietimas, Visos naujienos