Parodos „Rua da Alegria“ (aut. Vilma Samulionytė) atidarymas jau spalio 1 d.

Rua da Alegria

Vilma Samulionytė (fotografija), Sugar Magnolia Wilson (poezija)

Projektas „Rua da Alegria“ buvo pradėtas UNESCO/ Aschberg fondo remiamos meno rezidencijos metu Itaparikos saloje Brazilijoje. Video projekcija apie 12 val. trunkantį potvynio ir atoslūgio ciklą buvo pagrindinis darbas rezidencijos metu. Kuriant projekciją buvo galvojama apie besąlygiškumą ir neišvengiamybę. Tai daugiau reiškėsi per tiesioginį kontaktą su aplinka ir kita kultūra. Po metų vėl apgalvojant šį darbą, atsirado globalumo, stichijos galios bei laikinumo kategorijos. Nors ši fotografijų serija gimė pakankamai lokaliame kontekste, Brazilijos provincijoje, tačiau tie patys klausimai vis plačiau ir plačiau nagrinėjami kasdien, augant pasaulio migracijai ir maišantis tautoms bei tautybėms.

Fotografijos darbų seriją sudaro triptikai, susidedantys iš kiekvieną dieną sutiktų žmonių portretų, „Rua da Alegria“ (vert. Džiaugsmo gatvė), kurioje įsikūrusi rezidencija, vaizdų bei šioje rezidencijoje taip pat kūrusios poetės iš Naujosios Zelandijos Sugar Magnolijos Wilson eilių. Šis poezijos ir fotografijos koliažas, pradėtas Itaprikoje, prie Salvadoro krantų, galiausiai vainikuojamas parodoje kaip ilgų diskusijų ir įdomių pokalbių rezultatas.

Vilma Samulionytė po studijų Prahos Kino ir TV akademijoje (FAMU) Fotografijos katedroje dirbo fotografe Saudo Arabijoje. Po poros metų grįžo ir dirba bei kuria Vilniuje. Pagrindinės fotografijos serijos: „Kosha“, 60 monumentų, Dublin3337, Desert expatriates/ Dykumoje. Autorė surengė parodų Danijoje, Čekijoje, Slovakijoje, JAV ir kitose šalyse.

Sugar Magnolia Wilson kilusi iš Naujosios Zelandijos. 2014 m. parašė savo pirmąją knygą „Pen Pal“, pasakojančią apie mergaitę, rašančią laiškus paslaptingam draugui, kuris niekada į juos neatsako. Knygą išleido Cats and Spaghetti Press. Jos kūryba publikuota įvairiuose elektroniniuose ir spausdintiniuose žurnaluose. Sugar Magnolia Wilson domina ryšiai tarp žmonių, tarp pasaulio ir jo gyventojų, tarp gyvųjų ir tų, kurie jau iškeliavo, tarp lingvistinės raiškos ir nepasiekiamų dvasinių tiesų.

Parodos atidarymas – š. m. spalio 1 d. (trečiadienį) 17. 30 val. Paroda veiks iki š. m. spalio 27 d.

Kviečiame dalyvauti!

2014 09 26 Kategorija: Kultūros raiškos įvairovė, Visos naujienos