Galimybė teikti kultūros ekspertų kandidatūras

UNESCO kviečia teikti ekspertų, galinčių prisidėti prie gebėjimų stiprinimo programų, įgyvendinančių 2005 m. Kultūrų raiškos įvairovės apsaugos ir skatinimo konvenciją, kandidatūras iki 2015 kovo 20 d.

Ekspertų duomenų bazė sukurta 2011 m., kai buvo gauta Europos Sąjungos finansinė parama projektui “Kultūros besivystančiose šalyse valdymo stiprinimas”. Jos tikslas – teikti šalims konsultacijas skirtingomis Konvencijos temomis seminarų, ekspertų vizitų, trumpalaikių ir ilgalaikių gebėjimų stiprinimo programų metu ir t.t.

Tai gali būti specialistai, turintys mažiausiai 10 metų patirtį kūrybinių ir kultūrinių industrijų srityje, susiję su kūrybinio sektoriaus institucine sistema, šios srities politikos, strategijų, teisinės bazės vystymu ir įgyvendinimu, tarptautinio bendradarbiavimo projektais, finansavimu bei kultūros vadyba orientuota į tam tikros srities stiprinimą, kultūros ir kūrybinio sektoriaus duomenų rinkimą ir kt.

Pirmenybė bus teikiama kandidatams, kurie specializuojasi kultūros statistikos, prekybos, skaitmeninimo, medijų įvairovės, menininko statuso ir meninės raiškos laisvės, mobilumo srityse.

Kandidatai gali būti: valstybės tarnautojai, vyriausybės ekspertai, kultūros operatoriai, kultūros institucijų ar asociacijų vadybininkai, mokslininkai, akademikai ir/ arba nepriklausomi ekspertai, besispecializuojantys tam tikrose srityse.

Daugiau informacijos:

ENG: https://en.unesco.org/creativity/capacity-building/call-experts

FR: https://fr.unesco.org/creativity/renforcement-capacites/appel-candidatures

2015 03 12 Kategorija: Kultūros raiškos įvairovė, Visos naujienos