Kviečiame į paskaitą „Neries krantinių atnaujinimas: Vilniaus miesto atgimimas ar žlugti pasmerktas projektas?“

Neries krantiniu atnaujinimo projektas © vilnius.lt

Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija kviečia į paskaitą, skirtą susipažinti su Vilniaus miesto savivaldybės numatoma Neries krantinių atnaujinimo vizija 2015 m. kovo 25 d. [trečiadienis] 17:30 val. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje, Šv. Jono g. 11, Vilniuje.

Planai atnaujinti Neries krantines ir jas pritaikyti miestiečių poreikiams nėra nauji, tačiau tik pastaraisiais metais pradėta itin aktyviai spręsti šį klausimą. Kadangi upė ir jos įtaka yra tiesiogiai susijusi su Vilniaus istoriniu centru (senamiesčiu), kuriam suteiktas UNESCO Pasaulio paveldo statusas, visuomenei rūpi, kaip įgyvendinant naujus projektus, bus išlaikytas balansas tarp paveldo ir plėtros,  koks bus ilgalaikis šių pokyčių poveikis esamai zonai ir Vilniaus istoriniam centrui (senamiesčiui)?

Vilniaus miesto architektas Artūras Blotnys su kolegomis [Vilniaus miesto savivaldybė] paskaitos metu pristatys Neries krantinių atnaujinimo viziją ir projekto eigą, o architektas Matas Šiupšinskas pasidalins komentaru apie tokių projektų poveikį visuomenei ir miestui.

Edukacine paskaita pradedamas Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos ir ARCHITEKTŪROS [aktualijų] FONDO 4-asis bendrų paskaitų ciklas „UNESCO paveldas pasaulyje ir Lietuvoje“.

Kitass bendrass paskaitos su ARCHITEKTŪROS [aktualijų] FONDU rasite čia.

Informacija: www.unesco.lt; www.archfondas.lt

Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriatas
lietuva@unesco.lt; rugile.balkaite@unesco.lt

2015 03 19 Kategorija: Pasaulio paveldas, Visos naujienos