Neringos Rekašiūtės fotografijų paroda „Islamas Lietuvoje“

fot. Neringa Rekašiūtė

Neringos Rekašiūtės paroda „Islamas Lietuvoje“ – tai fotografinis, dokumentinis ir meninis pasakojimas apie įvairias islamo religijos formas Lietuvoje. Parodoje eksponuojama 15 fotografijų: portretų, Lietuvos mečečių interjerų bei eksterjerų. Šis projektas prasidėjo kaip fotografinė istorija apie Lietuvos totorius, tačiau prasiplėtė ir apima Lietuvos piliečius konvertitus bei musulmonus imigrantus iš svetur.

Šio projekto tikslas – skatinti tarpkultūrinį dialogą visuomenėje. Anot autorės,  labai svarbu siekti pozityvaus ir objektyvaus musulmonų matomumo Lietuvoje.

Neringa Rekašiūtė – 27 m. fotografijos bakalaurė, baigusi studijas Londono „Middlesex“ universitete, šiuo metu studijuojanti ketvirtame tarptautinių santykių ir politikos mokslų kurse Vilniaus universitete. Fotografės interesai apima feminizmo, lyčių lygybės, socialinio teisingumo, kultūrų ir religijų įvairovės, tarpkultūrinio dialogo, islamo religijos tematikas.

fot. Neringa Rekešiūtė

Pradėjusi karjerą kaip mados fotografė, Neringa Rekašiūtė atrado socialinės dokumentikos žanrą Londone 2012 – 2013 metais, slaugydama neįgalius žmones. Grįžusi į Lietuvą 2014 m. baigti tarptautinių mokslų ir politikos mokslų studijų, tapo „Multikultūrinių Ryšių Centro“, vadovaujamo profesoriaus Egdūno Račiaus, projektų kuratore. Vytauto Didžiojo Universiteto profesorius Egdūnas Račius yra šio projekto konsultantas bei vadovas.

Neringa Rekašiūtė Lietuvoje ir pasaulyje tapo žinoma socialiniais projektais: „Mes. Moterys“ (We. Women) ir „Jie laimėjo loteriją“ (They Won A Lottery). Fotografės darbai buvo spausdinti didžiausiuose pasaulio dienraščiuose: The Huffington Post, The Guardian, The Daily Mail, Dazed&Confused, Vanity Fair Italia ir kt.

2015 11 03 Kategorija: Galerija, Visos naujienos