Pristatyta elektroninė mokymosi platforma „Be dopingo“

2016 m. pabaigoje Lietuvos antidopingo agentūra pristatė elektroninę mokymosi platformą „Be dopingo“ (www.bedopingo.lt), kuri skirta visų amžiaus grupių bei profesionalumo lygių sportininkams, jų treneriams, tėvams, aptarnaujančiam personalui bei mokytojams. Šios platformos tikslas – paprastai ir patraukliai pateikti informaciją apie dopingo prevenciją ir žalą, teisės aktus, sankcijas ir kitą aktualią informaciją. Jūsų patogumui mokymai suskirstyti pagal tikslines grupes.

Dopingo vartojimas – tai tik ledkalnio viršūnė. Šiai problemai spręsti reikalingas gilus sisteminis požiūris ir kiekvieno atsakomybė. Kuriant svetainę daug dėmesio skirta ne tik priežasčių analizei, bet ir visai sportininką supančiai aplinkai, prevencinei veiklai, vienijančiai ne tik pačius sportininkus, bet ir sporto federacijas, trenerius, tėvus. Stiprindama savo švietimo programas, Lietuvos antidopingo agentūra remiasi idėja, jog būtina sujungti teorines ir praktines žinias. Platforma buvo kuriama bendradarbiaujant su Lietuvos nacionaline UNESCO komisija, kitų šalių nacionalinėmis antidopingo agentūromis, Lietuvos bei užsienio mokslininkais.

UNESCO padeda šalių vyriausybėms kurti nacionalines antidopingo programas ir pataria, kokiu būdu šalies antidopingo politika turėtų atitikti Konvenciją, vykdo mokslinius tyrimus, kuriais būtų galima remtis, priimant sprendimus dėl dopingo nevartojimo. Ypatingas dėmesys skiriamas dopingo platinimui, maisto papildams ir pasekmėms sveikatai dėl dopingo vartojimo. Siekiant sėkmingo šios strategijos įgyvendinimo, UNESCO įkūrė Dopingo pašalinimo iš sporto fondą (Fund for the Elimination of Doping in Sport). Projektą „Be dopingo“ finansavo UNESCO Dopingo pašalinimo iš sporto fondas.

Lietuvos antidopingo agentūra kviečia naudotis visais svetainėje prieinamais mokymais ir informacija, taip pat sekti skelbimus ir dalyvauti nuolat organizuojamuose interaktyviuose seminaruose, o kilus klausimams nedvejojant kreiptis į agentūros specialistus.

Kasdien tobulėjame kovodami už teisę varžytis sąžiningai ir kviečiame Jus tobulėti kartu. Kviečiame tapti švaraus sporto ambasadoriais ir prisidėti prie švaraus sporto kultūros kūrimo!

2017 01 06 Kategorija: UNESCO, Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, Švietimas, Visos naujienos