Paroda „Optimizmo architektūra: Kauno fenomenas 1918-1940“ pristatyta Paryžiuje, UNESCO būstinėje

Balandžio  4 d. UNESCO būstinėje, Ségur salėje atidaryta   paroda „Optimizmo architektūra: Kauno fenomenas 1918-1940“. Ją pristatė Lietuvos nuolatinės atstovybės prie UNESCO ambasadorė dr. Irena Vaišvilaitė ir vienas iš parodos kuratorių, architektūros istorikas doc. dr. Vaidas Petrulis. Gausiai susirinkusius lankytojus pasveikino Pasaulio paveldo centro direktorės pavaduotojas Lazare Eloundou Assomo.

Ši tarptautinė kilnojamoji paroda parengta vykdant Lietuvos valstybingumo šimtmečio programą buvo  pristatyta Lietuvos lankytojams dar š. m. vasario 14 d. Vilniuje Nacionalinėje dailės galerijoje. Sulaukusi pirmųjų palankių vertinimų paroda, įgyvendindama įspūdingą 2018 m. maršrutą, bus pristatoma  įvairiose Europos ekspozicijų salėse.

Kauno tarpukario architektūrą įvertinus Europos paveldo ženklu ir rengiant paraišką į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą, šio architektūrinio palikimo mokslinės studijos, pristatymas ir tarptautinė sklaida įgauna pagrįstą motyvaciją. Šiuo tikslu siekiama supažindinti tarptautinę auditoriją su neatrastu Kauno modernizmo reiškiniu ir paraginti architektūros ir meno istorikų bendruomenę diskusijoms apie jo regioninę ir pasaulinę reikšmę, atskleidžiant jo išskirtinimumą ir svarbą, suformuluoti kotekstualų Kauno moderniosios sostinės naratyvą, suprantamą ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio piliečiams.

Paroda UNESCO būstinėje bus eksponuojama iki balandžio 7 d.

Daugiau informacijos: http://unesco.lt/leidyba/renginiai/optimizmo-architektura-kauno-fenomenas-1918-1940

2018 04 09 Kategorija: Visos naujienos