Startuoja Pasaulinė antipiratinė observatorija

UNESCO skelbia, kad internete sukurta visiems atvira duomenų bazė – Pasaulinė antipiratinė observatorija, kurios tikslas skatinti informacijos mainus apie gerąsias valstybių narių patirtis kovos prieš piratavimą srityje.

Atsižvelgiant į tai, kad UNESCO aktyviai veikia kūrybingumo, kultūrinių industrijų ir darnaus vystymosi srityse, ši duomenų bazė taip pat prisidės prie praktinio Konvencijos dėl kultūrų raiškos įvairovės apsaugos ir skatinimo (2005 m.) įgyvendinimo.

Pasaulinė antipiratinė observatorija teiks informaciją apie nacionalines valstybių narių antipiratines priemones, nacionalines teisės normas, susijusias su autorių teisėmis ir antipiratinėmis priemonėmis, naujienas ir įvykius apie antipiratinę veiklą visame pasaulyje, sėkmės istorijas apie informacijos sklaidą šioje srityje ir galimybių stiprinimą, žinomumo apie tiesioginį informacijos naudojimą ir nemokamą atsisiuntimą stiprinimo priemones.
Šios duomenų bazės kūrėjai kviečia visas UNESCO valstybes nares toliau teikti su šia sritimi susijusią informaciją. Dėl išsamesnės informacijos suinteresuoti asmenys arba organizacijos gali kreiptis šiuo el. p. adresu: antipiracy@unesco.org.

2010 03 03 Kategorija: UNESCO, Informacija ir komunikacija, Visos naujienos