Naujienos

Kviečiame į paskaitą „Kultūrinis kraštovaizdis ir kraštovaizdžio kultūra: sąvokos, taikymas, iššūkiai“

Kuršių nerija. ©geradovana.lt

Kuršių nerija. ©geradovana.lt

Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija ir ACHITEKTŪROS [aktualijų] FONDAS tęsia paskaitų ciklą „UNESCO paveldas pasaulyje ir Lietuvoje“. 2013 m. lapkričio 6 d. [trečiadienis], 17:30 val. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje, Šv. Jono g. 11, Vilniuje kviečiame į paskaitą apie kraštovaizdį. Paskaita nemokama.

Žmogus, tam tikrą erdvę įvardinęs kraštovaizdžiu, joje gyvena ir kuria daugiasluoksnį kultūrinį kraštovaizdį. Jo suvokimas ir išraiška – tai kintančių žmogaus, visuomenės, valstybių ir pasaulinių vertybinių nuostatų atspindys. Kiekviena karta įaudžia savo laikmečio ir savo požiūrio giją į keturmatį kraštovaizdžio audinį. Koks jis ir kaip jis funkcionuoja tarptautiniuose teisės aktuose bei kasdieniniame gyvenime čia ir dabar?

Paskaitos metu  dr. Giedrė Godienė [geografė, Lietuvos geografų draugijos narė, pastaruosius 10 metų nagrinėja Europos kraštovaizdžio konvencijos įgyvendinimą Lietuvoje ir Europoje] aptars kultūrinio kraštovaizdžio suvokimą ir iššūkius, kurie kyla jo apsaugos, tvarkymo bei planavimo srityse.

Linas Naujokaitis [UAB „Urbanistika“ vyr. architektas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto docentas] pakomentuos urbanistinio planavimo specifiką kultūriniame kraštovaizdyje, remiantis Neringos savivaldybės teritorijos ir jos dalių bendrojo plano pavyzdžiu.

Paskaita skiriama į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įrašytai Kuršių nerijai.

Kitos paskaitų ciklo „UNESCO paveldas pasaulyje ir Lietuvoje“ temos: tarpukario architektūra, sovietinis paveldas, vizualinis integralumas.

Info: www.unesco.ltwww.archfondas.ltwww.facebook.com/UNESCO.LT

Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijos mecenatas:

2013 11 04 Kategorija: Pasaulio paveldas, Visos naujienos