Naujienos

2014 Tarptautinė raštingumo diena

Rugsėjo 8-ąją pasaulis švenčia Tarptautinę raštingumo dieną. 2014 m. raštingumo dienos tema – raštingumas ir darnus vystymasis. Raštingumas suteikia galimybę žmonėms priimti teisingus sprendimus tokiose srityse kaip ekonominis augimas, visuomenės vystymasis, gamtinė integracija, todėl tai yra vienas svarbiausių elementų kelyje į darnų vystymąsi. Raštingumas yra visą gyvenimą trunkančio mokymosi pagrindas ir svarbiausias tvarių, klestinčių ir taikių visuomenių kūrimosi veiksnys.

Raštingumo įgūdžiai tobulinami visą gyvenimą sudaro pagrindą platesnėms kompetencijoms, tokioms kaip kritinis mąstymas, atsakomybės jausmas, dalyvavimas valstybės valdyme, atsakingas vartojimas ir gyvenimo būdas, ekologinis elgesys, biologinės įvairovės saugojimas, skurdo mažinimas ir nelaimių prevencija.

Šių metų Tarptautinė raštingumo diena švenčiama visame pasaulyje. Svarbiausias renginys – Dakoje vykstanti UNESCO ir Bangladešo vyriausybės organizuojama Tarptautinė konferencija mergaičių ir moterų raštingumo ir švietimo tema. Taip pat bus paskelbti šių metų UNESCO raštingumo prizo laureatai.

Kviečiame susipažinti su šia proga UNESCO generalinės direktorės Irinos Bokovos paskelbta žinute.

Raštingumo diena 2014 – UNESCO generalinės direktorės kreipimasis

Literacy day poster

2014 09 05 Kategorija: UNESCO, Švietimas, Asocijuotų mokyklų tinklas, Informacija ir komunikacija, Visos naujienos