Naujienos

Iškilminga projekto „Baltijos kelio pasakojimai“ pabaigos ceremonija Rygoje

Projekto metu, nuo balandžio iki spalio mėn., savo Baltijos kelio pasakojimus rašė žmonės, gyvenantys daugiau nei dvidešimtyje pasaulio šalių. Vieni iš jų dalyvavo Baltijos kelyje, kiti organizavo palaikymo akcijas kitur. Nemaža dalis pasakojimų yra artimųjų įspūdžiai, prisiminimai apie šią unikalią akciją. Projekto  pabaigai organizatoriai atrinko 24 įdomiausius pasakojimus ir juos sudėjo į elektroninę knygą, kurioje taip pat yra ir Baltijos kelio istorija, nuotraukos, Baltijos šalių Ministrų pirmininkų kalbos, sakytos Baltijos kelio 25-mečio proga.

Projekto pabaigos iškilmėse dalyvavo Latvijos Respublikos kultūros ministrė Dacė Melbardė, Latvijos Ministro pirmininko parlamentinis sekretorius Rihards Kols, Latvijos, Lietuvos ir Estijos nacionalinių UNESCO komisijų atstovai, projekto partneriai, pasakojimų autoriai.

Jubiliejinį leidinį bei visus pasakojimus galima skaityti lietuvių, latvių, estų ir anglų kalbomis adresu www.thebalticway.eu.

2014 12 23 Kategorija: Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, Dokumentinis paveldas, Informacija ir komunikacija, Visos naujienos