Naujienos

„Toli arti“ / „Kultūros naktis“ Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje

aut. Oksana Judakova

„Toli arti“ / „Kultūros naktis“

Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje, 2015 m. birželio  19 d.

Ko ieškome kelionėse? Kiekviena kelionė prasideda, turint skirtingą tikslą, bet visos kelionės – tai galimybė ištrūkti iš rutinos, bent trumpam nusiimant kasdienines kaukes ir paliekant rūpesčius. Vieni keliauja ieškoti beveik nežinomų valstybių, kiti leidžiasi aplink pasaulį, ieškodami geriausios vietos gyventi, o treti į keliones išeina pėsčiomis dėl sportinio intereso ar ieškodami atsakymų į dvasinius klausimus. Net jei ir „neatrasite savęs“ kelionėse, jūs vis tiek turėsite, ką papasakoti  kitiems. Šiuo atveju kviečiame susipažinti su įvairiais keliavimo būdais ir patirti pasaulio kultūrų įvairovę  einant, važiuojant ar skrendant.

Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje lankytojai kviečiami išgirsti: piligrimo  Jokūbo Viliaus Tūro išgyvenimus, einant garsiuoju piligriminiu  „Camino de Santiago“ keliu Ispanijoje bei jo dokumentinio filmo peržiūrą „Sapnuoju,kad einu“, išklausyti kelionės įspūdžius,  kartu su fotografijų parodos autore Oksana Judakova ir rašytoju Vytautu Almaniu atrasti mažai kam pažįstamą Altajaus kraštą, kuris dažnai įvardijamas kaip muziejus po atviru dangumi bei leistis į keliones po karštus pasaulio taškus tokius kaip: Palestina, Ukraina ir kt. su fotožurnalistu Artūru Marozovu.

Pasaulis yra knyga ir tie, kurie nekeliauja, skaito jos pirmąjį puslapį, todėl kviečiame atsiversti šią knygą ir leistis į keturias įspūdingas keliones kartu su jų autoriais ir dalyviais. Kas žino, gal kada nors Jums teks atsiversti ir antrąjį jos puslapį…

Programa

18.00 val.  Fotografijų parodos „Ir savas, ir tolimas kraštas. Altajus” apie Altajaus kraštą atidarymas ir susitikimas su jos autore Oksana Judakova bei rašytoju, publicistu, miškininku ir gamtosaugininku Vytautu Almaniu.

19.00 val. Dokumentinio filmo „Sapnuoju, kad einu“ (90 min, 2012 m.,  rež. J. V. Tūras) peržiūra.  Filmas apdovanotas „ Sidabrine gerve“ kaip geriausias pilnametražis dokumentinis filmas.

20.30 – 21.00 val Susitikimas su dokumentinio filmo „Sapnuoju, kad einu“ (90 min, 2012 m.,  rež. J. V. Tūras) režisieriumi J.V Tūru.  

21.15 val. – 22.00 val –  Susitikimas su fotožurnalistu Artūru Marozovu.

2015 06 16 Kategorija: Galerija, Kultūros raiškos įvairovė, Visos naujienos