Naujienos

Nemokamų seminarų ciklas „KINIJA: IŠ TOLI IR IŠ ARTI“

Su Kinija susijusių skambių frazių išgirstame kone kasdien: „Naujoji ekonomikos milžinė“, „Kinai užkariauja pasaulį“, „Kinija – viena didelė pasaulio gamykla“, „Kinų kalba – paukščių kalba“. Visgi ar tokie pareiškimai atspindi tikrąjį šiandieninės Kinijos veidą? Galbūt tai tik žiniasklaidos pamėgti stereotipai?

Šis trijų pažintinių-patyriminių seminarų ciklas kviečia pažvelgti į Kinijos visuomenę, kalbą ir tradicinę kinų mediciną iš arčiau, susipažinti bei patirti tai, kas yra tikrósios, ne stereotipais apipintós Kinijos atspindžiai.

Seminaruose laukiami visi: besidomintys ar vis dar nieko apie Kiniją nežinantys, planuojantys ten keliauti ar jau pabuvoję šioje šalyje, norintys bendradarbiauti ar jau vystantys verslo partnerystes su Kinijos įmonėmis.

Seminarus ves sinologė, kinų kalbos ir kultūros dėstytoja Ieva Nagytė, ketverius metus dirbusi ir studijavusi skirtingose Kinijos vietovėse.

PIRMASIS SEMINARAS. Birželio 13 d. 18:00 – 19:00 val. Kinų kalba: paukščių ar žmonių kalba?

Seminaro metu įminsime gausybę mįslių: ką gi reiškia įvairiausi brūkšneliai kinų kalbos hieroglifuose? Kaip veikia ši mums svetima kalba ir kaip įmanoma jos išmokti? Taip pat turėsite puikią progą susikurti savo kinišką vardą bei išbandyti kinų kaligrafijos meną.

ANTRASIS SEMINARAS. Birželio 20 d. 18:00 – 19:00 val. Kinijos visuomenė: kaip ir kuo gyvena penktadalis žmonijos?

Seminaro metu aptarsime aktualiausius kinų ir vakarų visuomenių kultūrinius skirtumus, kurie neretai šokiruoja pirmąkart besilankančius Kinijoje: pradedant maisto kultūra ir baigiant klestinčia plastinės chirurgijos industrija. Taip pat galėsite ne tik susipažinti su Kinijos arbatos kultūra, bet ir paragauti skirtingų rūšių kiniškos arbatos.

TREČIASIS SEMINARAS. Birželio 27 d. 18:00 – 19:00 val. Tradicinė kinų medicina: placebas ar panacėja?

Šio seminaro metu gausite daug praktinės informacijos apie kinų mitybos bei gyvensenos principus, paremtus tūkstantmečius skaičiuojančia tradicine kinų medicina. Seminare dalyvaus akupunktūros gydytoja Lina Nagytė, kuri pasidalins naudingais patarimais, kaip elementarios žinios apie akupunktūrą gali praversti kasdieniame gyvenime.

Visi seminarai nemokami.

Išankstinė registracija: https://goo.gl/forms/9Fp9ZVYRRxJX6m4X2

Iki susitikimo Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje (Šv. Jono g. 11, Vilnius)!

2017 06 08 Kategorija: Švietimas, Kultūros raiškos įvairovė, Visos naujienos