Naujienos

Skelbiamas 2020 m. UNESCO-Madanjeet Sigh tolerancijos ir neprievartos skatinimo prizo konkursas

UNESCO kviečia teikti paraiškas 2020 m. UNESCO-Madanjeet Sigh tolerancijos ir neprievartos skatinimo prizo konkursui. Šis prizas skiriamas už mokslo, meno, kultūros, komunikacijos sričių reikšmingas veiklas tolerancijos  ir neprievartos dvasioje.

Iniciatyva pradėta 1995 m., švenčiant Jungtinių Tautų tolerancijos metus bei Mahatmos Gandhi 125 metų gimimo sukaktį. Nuo 1996 m. kartą per dvejus metus Tarptautinės tolerancijos dienos – lapkričio 16-osios proga tarptautinė komisija skiria ir apdovanoja asmenį, instituciją ar nevyriausybinę organizaciją už reikšmingas ilgalaikes iniciatyvas skatinant supratimą, siekiant tarptautinių ir regioninių problemų sprendimo tolerancijos ir neprievartos dvasioje 100 tūkst. JAV dolerių piniginiu apdovanojimu.

Visos teikiamos kandidatūras turi būti suderintos su nacionalinėmis UNESCO komisijomis, todėl prašytume kaip galima anksčiau kreiptis į Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriatą (lile[eta]unesco.lt), pareiškiant tokį ketinimą, kad liktų pakankamai laiko parengti ir iki balandžio 30 dienos UNESCO pateikti paraišką.

2020 01 28 Kategorija: UNESCO, Švietimas, Visos naujienos