Naujienos

Nematerialaus kultūros paveldo nevyriausybinių organizacijų elektroninis katalogas

Valdo Zajančkausko fot.

Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, bendradarbiaudama su Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus etninės kultūros centru, sukūrė elektroninį Vilniaus apskrities nematerialaus kultūros paveldo nevyriausybinių organizacijų katalogą lietuvių ir anglų kalbomis. Šiais metais projekto rengėjai numato viešą katalogo pristatymo renginį, dalyvaujant Lietuvos ir Švedijos nevyriausybinių organizacijų atstovais.

Šiuo metu kataloge pristatomos 78 Elektrėnų, Vilniaus miesto, Šalčininkų, Širvintų, Švenčionių, Trakų, Ukmergės ir Vilniaus rajonų savivaldybių bei seniūnijų nevyriausybinės organizacijos, veikiančios nematerialaus kultūros paveldo ir etninės kultūros srityje, vykdančios edukacijas, rengiančios mokymus, tradicines šventes, kitus bendruomenes stiprinančius renginius bei projektus. Kataloge galima organizacijų paieška pagal vietovę, organizacijų tipą ir pavadinimą. Dėkojame prie katalogo prisijungusioms prie katalogo organizacijoms ir kviečiame dar neprisijungusias užpildyti anketas bei pristatyti visuomenei savo veiklas.

Savivaldos, visuomeniškumo ir savanorystės principais besivadovaujančios organizacijos – svarbus pilietinės visuomenės ramstis ir plėtotės sąlyga. Nematerialus kultūros paveldas negali egzistuoti be jo puoselėtojų, bendruomenių ir aktyvių žmonių grupių, kurių iniciatyvos prisideda  prie gyvosios tradicinės kultūros išsaugojimo ir perdavimo kitoms kartoms. Didesnis nevyriausybinio sektoriaus matomumas įkvepia perimti arba pasinaudoti gerosiomis patirtimis, rasti partnerių, bendradarbiauti, vykdyti bendras veiklas, telkti bendruomenes, steigti draugijas, asociacijas. Būkime aktyvūs ir pilietiški!

2020 03 19 Kategorija: Nematerialus kultūros paveldas, Visos naujienos