Naujienos

Kviečiame dalyvauti UNESCO Pasaulinėję medijų ir informacinio raštingumo savaitėje

Spalio 26-30 d. vyks jau gražia tradicija tapusi, šiais metais jau 10-oji tarptautinė konferencija, skirta paminėti UNESCO Pasaulinę medijų ir informacinio raštingumo savaitę (Global Media and Information Literacy (MIL) Week). Konferenciją pavadinimu “Resisting Disinfodemic: MIL for everyone, by everyone”, atspindinčiu pastarojo laiko aktualijas, ir Jaunimo forumą, nuolat lydintį konferenciją, nuotoliniu būdu organizuoja UNESCO Komunikacijos ir informacijos sektorius ir Korėjos Respublika.
Norėdami registruotis į šią konferenciją, registruoti savo organizuojamus renginius, skirtus paminėti UNESCO Pasaulinę medijų ir informacinio raštingumo savaitę, ar susipažinti su konferencijos programa ir pan., prašome pasižvalgyti po virtualią konferencijos salę gmil2020.com.
Konferencijoje bus aptariami svarbiausi su MIR tematika susiję klausimai, dalinamasi gerosiomis praktikomis, iškeliamos problemos, pristatomi leidiniai.
Pagrindinės konferencijos temos: medijų ir informacinis raštingumas darnaus vystymosi tikslams, lygiateisiškumui ir taikai įgyvendinti, mokymasis visą gyvenimą, kritinis mąstymas, MIR įtaka rinkimų kampanijoms, moksliniams tyrimams, geram valdymui, žmogaus teisių gynimui, neformaliam švietimui, saviraiškos laisvė, gebėjimai megzti dialogą, MIR ir dezinformacija bei propaganda ir t.t.
2020 10 15 Kategorija: UNESCO, Informacija ir komunikacija, Visos naujienos