Naujienos

Balandis – medijų raštingumo mėnuo. Kviečiame į mokymus mokykloms!

Balandžio mėnesį visose Baltijos šalyse vyks medijų raštingumo mėnuo. Šios iniciatyvos autorius – Tarptautinė pasaulinės plėtros ir švietimo organizacijos IREX padalinys Baltijos šalyse. Iniciatyvai suteiktas Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos patronažas. Programos metu mokymus jau baigę jaunimo instruktoriai ves praktinius medijų raštingumo užsiėmimus savo mokyklose.

 

Su medijų raštingumo programa Baltijos šalyse IREX dirba du metus, ji veikia bendradarbiaujant su šešiais Baltijos šalių universitetais (Lietuvoje su Vilniaus ir Vytauto Didžiojo universitetais), paraleliai įgyvendinama Medijų raštingumo mokymų jaunimui programa, su kuria galima susipažinti plačiau nuotolinio seminaro, kuris vyks kovo 19 d., penktadienį, 15.00–15.45 val per „Zoom“ platformą, metu.

 

Nuotoliniame seminare IREX supažindins su mūsų vykdoma medijų raštingumo jaunimo instruktorių programa (kuri visiems dalyviams yra nemokama) ir jos siūlomas galimybes mokykloms. Taip pat, pademonstruos vieną praktinę 15–20 minučių trukmės medijų raštingumo pamoką iš IREX sukurtos ir adaptuotos mokymo programos, sukurtos pagal metodologiją „Išmokite atskirt“ (eng. Learn2Discern), kurią ves žurnalistas ir medijų raštingumo ekspertas Lukrecijus Tūbys.

 

Registracijos nuoroda: Meeting Registration – Zoom

 

2021 03 10 Kategorija: Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, Švietimas, Asocijuotų mokyklų tinklas, Informacija ir komunikacija, Visos naujienos