Naujienos

Rekomendacijos saugesnei aplinkai mokyklose

Ukrainoje vykstančio karo padariniai juntami ir Lietuvos mokyklose. Moksleiviai, matydami informaciją apie dabartinius įvykius, girdėdami suaugusiųjų pokalbius, patiria nerimą, pyktį ir kitus sunkius jausmus, su kuriais nėra lengva tinkamai susitvarkyti. Kai kurie šiuos jausmus išlieja per psichologinį ar fizinį smurtą, nukreiptą prieš rusakalbius ir rusiškas pavardes turinčius vaikus ar paauglius.

VšĮ „Vaikų linija“ psichologė Jurgita Smiltė Jasiulionė savo paskaitoje mokytojams „Kaip reaguoti į patyčias, susijusias su karu Ukrainoje?“ dalinasi rekomendacijomis, padėsiančiomis kurti fiziškai ir emociškai saugesnę aplinką mokyklose tiek šiuo įtemptu laiku, tiek ir ateityje.

Atvirų pamokų ciklą rengia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, kartu su Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos nacionaline UNESCO komisija ir Britų tarybos švietimo ir informacijos centru Lietuvoje. Šio ciklo pamokose aptariamos karo Ukrainoje kontekste svarbios temos, tokios kaip Ukrainos istorija, dezinformacija, krašto apsauga, psichologinė sveikata ir kitos. Visų pamokų įrašai skelbiami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Youtube kanale.

Nuorodą į video paskaitą mokytojams „Kaip reaguoti į patyčias, susijusias su karu Ukrainoje?“ >>> 

 

2022 04 06 Kategorija: Visos naujienos