Fotografijų paroda „Misija Sibiras ‘12“ Nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje

Valstybės atkūrimo dienos išvakarėse, vasario 15-ąją, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijos erdvėje duris atvers pilietiškumu ir patriotiškumu pulsuojančio projekto „Misija Sibiras‘12“ fotografijų paroda. Paroda lankytojų lauks iki Kovo 12-osios.

Praėjusių metų vasarą daugiau kaip 5 tūkst. kilometrų į Rusijos Federacijos gilumą vykusi 15 jaunų žmonių komanda dvi savaites lankė lietuvių tremtinių amžino poilsio vietas, ištisus dešimtmečius nepaliestas žmogaus rankos. Tolimojoje Chakasijos Respublikoje su vienu didžiausių ir atsakingiausių gyvenimo iššūkių susidūrę ekspedicijos nariai patirtus išgyvenimus ir pasiekimus iliustruos šioje šalyje užfiksuotomis akimirkomis ir jas papildančių dienoraščių ištraukomis.

Jau antrus metus iš eilės Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje surengti projekto fotografijų parodą kviečianti generalinė sekretorė Marija Drėmaitė pažymi, kad Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ organizuojama iniciatyva demonstruoja jaunimo ryžtą išsaugoti lietuvišką tapatybę, tradicijas bei istorinę atmintį. Anot jos, tai visai Lietuvai reikšmingas projektas dėl jaunimo, kaip svarios pilietinės visuomenės dalies, aktyvumo ir įsitraukimo į visai valstybei reikšmingas sritis.

„Tarptautinei bendruomenei ir organizacijoms, tarp jų ir UNESCO, šis projektas yra pavyzdys, rodantis, kaip galima puoselėti ryšius tarp skirtingų kartų, kultūrų, ugdyti nacionalines ir universaliąsias vertybes. Jaunimas, kultūrų raiška, nematerialiosios vertybės, paveldas, istorinė atmintis – visa tai yra Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos veiklos sritys, kuriose būtų neįmanoma pasiekti apčiuopiamų rezultatų be tokių iniciatyvų kaip „Misija Sibiras“. Juk UNESCO, kaip ir bet kuri kita organizacija, yra stipri tiek, kiek stiprūs ir aktyvūs yra žmonės“, – sako M.Drėmaitė.

Parodos organizatoriai žada, kad šiemet ekspedicijos dalyviai lankytojams skirs išskirtinį dėmesį. Visą mėnesį kiekvienam atėjusiam susipažinti su išskirtiniais lietuvių tremties vietų vaizdais jie papasakos kiekvienos fotografijos istoriją, dalinsis savo įspūdžiais ir prisiminimais.

Savo ruožtu Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Arnas Marcinkus žada, kad parodos lankytojų laukia ir daugiau malonių akimirkų. Informacija apie ekspedicijos dalyvių buvimo parodoje laiką ir jos metu vyksiančius renginius bus patiekiama projekto internetinėje svetainėje www.misijasibiras.lt ir socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje.

„Džiaugiamės, kad jau antrus metus projekto parodai randame erdvės šioje galerijoje. Gražia tradicija tampa ją rengti tarp dviejų Lietuvos valstybingumui ypatingų švenčių – Vasario 16-osios ir Kovo 11-osios. Toks įvertinimas labai svarbus projektui ir jo dalyviams“, – pastebi jis.

Paroda Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje (Šv. Jono g. 11, Vilnius) bus eksponuojama vasario 15 – kovo 12 dienomis. Galerija pirmadieniais-ketvirtadieniais dirba nuo 8 iki 17 val., penktadieniais 8-16 val.

2013 02 12 Kategorija: Galerija, Visos naujienos