Vyksta UNESCO konferencija „Pasaulio atmintis skaitmeniniame amžiuje: skaitmeninimas ir saugojimas“

Š. m. rugsėjo 26 dieną Vankuveryje (Kanada) prasidėjo tris dienas truksianti UNESCO konferencija „Pasaulio atmintis skaitmeniniame amžiuje: skaitmeninimas ir saugojimas“, kurioje dalyvauja 110 šalių atstovai: ekspertai bei specialistai, akademinės visuomenės, politiką šioje srityje formuojantys bei sprendimus priimantys valdžios atstovai.

Dokumentinio paveldo iššūkiai šio amžiaus pradžioje svarbūs UNESCO programai „Pasaulio atmintis“, kuri buvo sukurta skatinant visame pasaulyje išsaugoti dokumentinį paveldą, taip pat ir skaitmeninį. Minėta konferencija, vykstanti Britų Kolumbijos universitete, skirta programos 20 metų sukakčiai paminėti.

Susitikimo metu dalyviai siekia: parengti skaitmeninimo ir skaitmeninių dokumentų išsaugojimo gaires; išnagrinėti UNESCO galimą vaidmenį tarptautiniu lygmeniu diskutuojant dėl skaitmeninimo ir skaitmeninių išteklių išsaugojimo praktikos bei standartų; peržiūrėti 2003 metų UNESCO chartiją dėl skaitmeninio paveldo išsaugojimo. Kadangi šiuo laikmečiu skaitmeninės medijos tapo pagrindinėmis priemonėmis, kuriomis įrašomos ir perduodamos žinios, programa „Pasaulio atmintis“ yra įsipareigojusi didinti informuotumą ir ugdyti gebėjimus spręsti su skaitmeninimu susijusias problemas, vystydama skaitmeninio išsaugojimo strategijas, kurios būtų veiksmingos ir taikomos visame pasaulyje.

Daugiau informacijos čia.

2012 09 26 Kategorija: Dokumentinis paveldas, Informacija ir komunikacija, Visos naujienos