Tarptautinės kristalografijos sąjungos ir UNESCO atvirosios dirbtuvės

Prisijungdamos prie 2014-ųjų – Tarptautinių kristalografijos metų – minėjimo programos STOE, DECTRIS ir „Xenocs“ kompanijos 2014 m. rugsėjo 10–19 d. STOE kompanijos būstinėje Darmstadte, Vokietijoje, ir „Xenocs“ būstinėje Grenoblyje, Prancūzijoje, rengia atvirąsias dirbtuves.

Į mokymus kviečiami jauni mokslininkai, turintys kristalografijos mokslo žinių, bet mažai praktinės rentgeno spindulių difraktorių naudojimo patirties.

STOE DECTRIS „Xenocs“ „atvirosios dirbtuvės“ veiks nuo rugsėjo 10 iki 19 d. Dalyviai dirbs intensyviuose mokymuose, kuriuos ves STOE, DECTRIS ir „Xenocs“ darbuotojai bei Tarptautinės kristalografijos sąjungos pakviesti mokslininkai.  Bus siekiama ne tik suteikti dalyviams reikalingų teorinių žinių, bet ir praktinių įgūdžių. Grenoblio mokymų dalyviai praleis nemažai laiko Europos sinchrotrono spinduliuotės įstaigoje, jie turės galimybę bendrauti su įstaigoje dirbančiais mokslininkais ir stebėti jų darbą. Rugsėjo 18 d. visi mokymų dalyviai bus pakviesti į metinį STOE klientų susitikimą. Šiame susitikime ne tik keičiamasi idėjomis, bet ir pristatomi patys naujausi tyrimų rezultatai.

Dalyvavimas mokymuose yra nemokamas, organizatoriai apmokės atrinktų dalyvių kelionės, apgyvendinimo, maitinimo ir vietos transporto išlaidas.

Kandidatai kviečiami siųsti paraiškos formas, pridedant taip pat CV, rekomendacinį ir motyvacinį laiškus iki 2014 m. kovo 30 d.

Daugiau informacijos ir paraiškos formą galima rasti internete adresu http://www.iycr2014.org/openlabs/grenoble-darmstadt

Maloniai prašome visus kandidatus apie savo ketinimus dalyvauti programoje taip pat informuoti Lietuvos nacionalinę UNESCO komisiją el. paštu lietuva@unesco.lt

2014 02 04 Kategorija: UNESCO, Minimos datos, Švietimas, Visos naujienos