Žaidžiame klases… Integruotos pamokos

Vasario 5 d. Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje įvyko „Kūrybinių partnerysčių“ kūrybos agentų seminaras, kurio metu buvo dalinamasi patirtimi apie integruotas pamokas Lietuvos mokyklose.

Tarptautinio pripažinimo susilaukusi „Kūrybinių partnerysčių“ programa sukurta Jungtinėje Karalystėje. Šiai programai suteiktas 2011 metų Pasaulio švietimo inovacijų susitikimo (angl. World Innovation Summit for Education, WISE) apdovanojimas už reikšmingo poveikio švietimo inovacijos praktiką. Jos tikslas – praplėsti ir praturtinti įprastą mokymosi procesą, ugdyti mokinių ir mokytojų kūrybiškumą. Tuo pat metu programos dalyviai tiria, kokiomis sąlygomis vaikai geriausiai mokosi, kas juos motyvuoja, kaip ir kada vaikai tampa atsakingi už savo mokymąsi, ieškoma kūrybiškų būdų, kaip spręsti mokyklos problemas. Šių tikslų siekiama sukuriant sąlygas mokyklų ir kūrėjų – menininkų, kultūros ir kūrybinio sektoriaus veikėjų bei mokslininkų – bendradarbiavimui.

Nuo 2011 iki 2015 metų sausio į Ugdymo plėtotės centro vykdomą projektą įsitrauks apie 100 Lietuvos mokyklų, apie 4000 mokinių. Bus įgyvendinta per 200 unikalių kūrybiško mokymo  projektų.

2014 02 06 Kategorija: Švietimas