„Misija Sibiras’13” ekspedicijos akimirkos atgyja Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje

fot. Donatas Žvirblis, 2013

Valstybės atkūrimo dienos išvakarėse Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijos erdvėje jau trečius metus iš eilės įsikuria jaunimo pilietiškumą, patriotiškumą ir istorinę atmintį puoselėjančio projekto „Misija Sibiras’13” fotografijų paroda. Praėjusią vasarą Sibiro taigą aplankiusi jau dvyliktoji projekto „Misija Sibiras“ ekspedicijos komanda visas ten patirtas emocijas,  nuveiktus darbus įamžino ir parvežė į Lietuvą.

Ekspedicijos dalyviai vyko į Tiumenės sritį, esančią Vakarų Sibire. Už tūkstančių kilometrų nuo Lietuvos nutolusioje vietovėje ekspedicijos komanda aplankė ir sutvarkė Kulemeso, Verch Kamenkos, Novyj Tap, Lesnoja, Lebediovkos kapinaites. Ekspedicijos dalyviai taip pat susitiko su Sibire tebegyvenančiais  lietuviais.

fot. Donatas Žvirblis, 2013

„Galimybė eksponuoti parodą šioje erdvėje reiškia ne tik didžiulį įvertinimą, tikėjimą ir pasitikėjimą šiuo projektu. Tai taip pat atspindi pasaulio bendruomenės dėmesį ir domėjimąsi Lietuvai bei visam regionui aktualiomis vertybėmis, jaunimo siekiu jas išsaugoti. Paroda tradiciškai sujungs dvi svarbiausias valstybines šventes – Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją. Ji bus atvira visiems – tiek šį projektą palaikantiems, tiek jį atrandantiems ar norintiems pažinti žmonėms“, – teigia „Misija Sibiras“ projektą organizuojančio labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Arnas Marcinkus.

„Misija Sibiras’13“ fotografijų paroda veiks iki pat kovo 11 dienos Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje, Šv. Jono g. 11, I–IV 8:00–17:00, V 8:00–16:00.

2014 02 11 Kategorija: Galerija, Švietimas, Visos naujienos