Kviečiame minėti Tarptautinę džiazo dieną (balandžio 30 d.)

Džiazo priešpiečiai Nac. UNESCO komisijoje, Woop Trio, 2014 m.

Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) Generalinė direktorė Irina Bokova ir Thelonious Monk džiazo institutas š. m. balandžio 30 d. kviečia jau ketvirtą kartą visame pasaulyje minėti Tarptautinę džiazo dieną. UNESCO ir valstybės narės siekia suburti džiazo bendruomenę, paskatinti renginių ir festivalių organizatorius kuo plačiau ir kūrybingiau minėti šią dieną. Tarptautine džiazo diena siekiama kovoti su diskriminacija, skatinti kultūrų dialogą ir toleranciją, pagarbą žmogaus orumui, laisvei.

Balandžio 30-ąją – Tarptautinę džiazo dieną – kviečiame vienytis su visu pasauliu per muziką, šventinius renginius ir kitą šiai dienai skirtą veiklą. Galimos šiai dienai skirtos veiklos: surengtas džiazo koncertas jūsų bendruomenei su vietos muzikais ir studentais; mokytojų skirtas laikas pamokose apie džiazo muziką ir muzikus, koncertus, filmus; seminarai, fotografijų parodų, filmų pristatymai; diskusijos apie džiazą. Daugiau idėjų galima rasti čia:  http://www.unesco.org/new/en/jazz-day#sthash.G08qImLM.dpuf

Maloniai prašome Jūsų informuoti Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriatą (el. p. lietuva@unesco.lt) ir  Thelonious Monk džiazo institutą (el. p. outreach@jazzday.com)  apie šiai dienai minėti skirtus, savo įstaigų organizuojamus renginius – visus šiai dienai dedikuotus renginius įtrauksime į bendrą informacijos suvestinę ir teiksime ją UNESCO būstinei Paryžiuje, ji bus viešinama UNESCO svetainėje www.unesco.org bei Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos svetainėje www.unesco.lt.

Daugiau informacijos apie 2015 m. UNESCO ir Jungtinių Tautų minimą Tarptautinę džiazo dieną galite rasti čia: http://www.unesco.org/new/en/jazz-day.

Kartu siekime, kad Tarptautinė džiazo diena būtų visuotinai minima kiekvienų metų balandžio 30 d. ir taip stiprintų džiazo muzikos vaidmenį skleidžiant ir puoselėjant visuotines vertybes bei pripažįstant džiazą universalia laisvės kalba.

2015 01 30 Kategorija: UNESCO, Minimos datos, Švietimas, Kultūros raiškos įvairovė