Bernardo Bertolucci vertins kovai su klimato kaita skirto socialinių reklamų konkurso darbus. Kviečiame teikti paraiškas.

Connect4Climate skelbia Pasaulinį video filmų klimato kaitos tema konkursą (#Film4Climate Global Video Competition) ir kviečia filmų kūrėjus nuo 14 iki 35 metų amžiaus dalyvauti konkurse pateikiant savo kūrinį – socialinės reklamos filmuką (iki 1 min trukmės) arba trumpą video filmą (1-5 min trukmės) kovos su klimato kaita tema.

Kūriniai turi išsakyti asmeninį požiūrį į klimato kaitą: Ką klimato kaita reiškia Tau, Kaip pats asmeniškai sprendi klimato kaitos iššūkius, Kokia Tavo žinutė apie klimato kaitą pasauliui. Kviečiami dalyvauti individualūs kūrėjai arba komandos (iki 5 narių).

Klimato kaita yra 13-asis Darnaus vystymosi tikslas, glaudžiai susijęs su kitais pasaulio ir žmonijos gerovės tikslais, dėl kurių įgyvendinimo Jungtinių Tautų generalinėje asamblėjoje susitarė visų pasaulio valstybių, tame tarpe ir Lietuvos, vyriausybės. Kūrinio aprašyme prašoma paaiškinti kaip kovos su klimato kaita žinutė siejasi su kitais Darnaus vystymosi tikslais.

Konkurso žiuri sudaro 18 garsių pasaulio kino režisierių, prodiuserių, kritikų, tarp jų Robert Stone, Mika Kaurismaki, Fernando Meirelles, Lawrence Bendrer ir kiti. Žiuri vadovauja režisierius Bernardo Bertolucci.

Konkurso žiuri išrinks iki 8 prizinių vietų laimėtojus:

3 laureatai socialinės reklamos 18-35 m. amžiaus kategorijoje;

3 laureatai trumpo filmo 18-35 m. amžiaus kategorijoje;

1 laureatas socialinės reklamos 14-17 m. amžiaus kategorijoje;

1 laureatas trumpo filmo 14-17 m. amžiaus kategorijoje;

Atrankos kriterijai: turinys, techninė kokybė, novatoriškumas, originalumas ir įtaka.

14-17 amžiaus grupės laureatai bus apdovanoti video ir programine įranga,  18-35 amžiaus grupės laureatai bus apdovanoti piniginiais prizais.

Visi dalyviai bus pažymėti filmų festivalyje bei COP22 Pasaulinėje klimato kaitos konferencijoje, vyksiančioje 2016 m. lapkričio 7-18 d. Marakeše.

Kūrinius galima pateikti internete iki 2016 m. rugsėjo 15 d. https://connect4climate.org/Film4Climate-Competition

Connect4Climate yra Pasaulio Banko įsteigta Pasaulinė partnerystės programa skirta klimato kaitos komunikacijai, vienijanti daugiau nei 400 partnerių iš pilietinės visuomenės, žiniasklaidos tinklų, tarptautinių organizacijų, akademinių institucijų, jaunimo grupių ir privataus sektoriaus.

2016 07 13 Kategorija: Informacija ir komunikacija, Visos naujienos