Pasaulinė audiovizualinio paveldo diena

„Vaizdų ir garsų pagalba audiovizualinis paveldas suteikia unikalią galimybę pažvelgti į praeitį. Jis atveria atsiminimus ir liudijimus, perduoda žinias ir idėjas tokiu akivaizdžiu ir jaudinančiu būdu, kuris padeda vienai kartai geriau suprasti kitą, skatina tarpusavio dialogą. Sujungdamas praeitį su dabartimi šis paveldas yra mūsų visų bendros istorijos dalis, jis turi būti saugomas, juo būtina dalintis kaip neišsenkančiu identiteto, inovacijų ir kūrybiškumo šaltiniu,” – sako UNESCO Generalinė direktorė.

Jau daugiau nei dešimtmetį spalio 27 d. UNESCO mini Audiovizualinio paveldo dieną. Šių metų tema – „Atrasti, prisiminti ir pasidalinti”.

Šia proga Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriatas, Šv. Jono g. 11,  spalio 26 d. 17.30 val. maloniai kviečia susitikti su Lietuvos kino dokumentikos tyrinėtojais, restauratoriais ir saugotojais. Bus rodomas suskaitmenintas ir restauruotas filmas „Temperatūra ne pagal Celsijų” (rež. A. Grikevičius, 1973 m.). Dalyvauja :

Dr. Lina Kaminskaitė-Jančorienė – kino istorikė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė, Medijų edukacijų ir tyrimų centro VšĮ „Meno avilys” projektų vadovė, Lietuvos audiovizualinio paveldo aktualinimo projektų iniciatorė ;

Jonas Zagorskas – kino restauratorius, audiovizualinių kūrinių post-produkcijos kūrėjas, kino paveldo restauravimo mokyklos (Bolonijos sinemateka) stažuotojas ;

Juozas Markauskas – Baltijos audiovizualinių archyvų taryboje (BAAC) vice prezidentas, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos skaitmeninimo tarybos narys.

Maloniai kviečiame !

2017 10 23 Kategorija: Dokumentinis paveldas, Informacija ir komunikacija, Visos naujienos