Kviečiame teikti paraiškas pasaulio paveldo savanorystės iniciatyvoms 2019 metams

Kreipiamės į organizacijas, institucijas ir visus norinčius dalyvauti Pasaulio paveldo išsaugojimo iniciatyvose, organizuojant savanorių stovyklas Lietuvoje, vietovėse, įrašytose į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą bei į šalių narių preliminarųjį sąrašą (daugiau informacijos: https://whc.unesco.org/en/statesparties/lt).

Pasaulio paveldo savanorių programa siekia skatinti jaunus žmones aktyviai dalyvauti UNESCO Pasaulio paveldo apsaugos, išsaugojimo ir sklaidos procesuose. Pagrindiniai programos tikslai orientuoti į jaunų žmonių gebėjimų ir įsipareigojimų stiprinimą,  įgyjant praktinių ir profesinių žinių įvairiose su gamtos ir kultūros paveldu siejamose veiklose.

Remiantis šia iniciatyva, kiekvienais metais, UNESCO Pasaulio paveldo vietovėse yra rengiamos savanorių stovyklos, į kurias kviečiami atvykti jauni žmonės iš viso pasaulio, siekdami susipažinti su šalies paveldu, gauti teorinių žinių ir vykdyti konkrečius savanoriškus darbus. Tai puiku proga prisidėti prie Lietuvos Pasaulio paveldo vertybių viešinimo sklaidos pasaulyje. 2019 metų pasaulio paveldo savanorystės programos tema “Įsipareigojimų pasaulio paveldui stiprinimas” (Empowering the Commitment to World Heritage) kviečia dalintis bendra pasaulio paveldo išsaugojimo atsakomybe ir įsipareigojimais.

Tokia stovykla 2015 m. buvo organizuota  Pasaulio paveldo vietovėje –  Kuršių nerijoje, bendradarbiaujant su Lietuvos gamtos fondu, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija ir Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriatu.

Daugiau informacijos: http://www.glis.lt/?pid=1&news_id=451

Apie Pasaulio paveldo savanorių programą, specialias stovyklos organizavimo sąlygas ir kriterijus, rasite čia: https://whc.unesco.org/en/news/1905/

 

Jei susidomėjote, prašome kreiptis į Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriatą šiais kontaktais: el. paštas: lietuva@unesco.lt; renata.kepezinskiene@unesco.lt; tel.:  +370 5 210 7340.

2018 11 23 Kategorija: UNESCO, Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, Pasaulio paveldas, Kultūros raiškos įvairovė