UNESCO Tarptautinio švietimo biuro vadovas lankosi Lietuvoje

Lietuvoje lankosi UNESCO Tarptautinio švietimo biuro (International bureau of Education, IBE) vadovas Yao Ydo ir švietimo ekspertas Renato Opertti.

Šįryt (liepos 4 d.) jie lankėsi Seime, kur susitiko su Seimo pirmininko pavaduotoju Andriumi Mazuroniu, o po pietų vyko susitikimas Prezidentūroje su Vilma Bačkiūte ir Pauliumi Baltoku (Prezidento patarėjais), Irena Raudiene (Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vedėja) ir Dalia Stabrauskaite (Lietuvos nac. UNESCO komisijos sekretoriato Švietimo programų vadove).

Aptarti esami ir galimi Lietuvos dalyvavimo UNESCO organizacijoje švietimo srityje formatai, bendradarbiavimo su IBE galimybės, abipusiai aktualios temos. Svečiai supažindinti su pagrindiniais pokyčiais atnaujintose ugdymo programose, kurie, svečių manymu, puikiai atitinka daugelį UNESCO rekomendacijų. Susitarta dar kartą susitikti rudenį, po Švietimo pertvarkos renginio (Transforming Education Summit) Niujorke.

Rytoj svečiai lankysis Kaune, kur susitiks su švietimo ministre ir VDU rektoriumi prof. Juozu Augučiu. Y. Ydo ir R. Opertti Lietuvoje lankosi VDU Švietimo akademijos kanclerės dr. Linos Kaminskienės kvietimu. IBE ir VDU bendradarbiauja nuo 2016 metų, kuomet pasirašė sutartį dėl bendros švietimo vadybai skirtos magistro programos.

Daugiau apie UNESCO Tarptautinį švietimo biurą (IBE): https://www.ibe.unesco.org/ 

2022 07 04 Kategorija: Švietimas, Visos naujienos