Vytauto Daraškevičiaus fotografijų paroda „Tarp vandenynų ir smėlynų“

Autorius apie parodą

Aut. Vytautas Dareškevičius, Preilos žvejas V.Kerunaitis, 1981

„Kuršių Nerija man – ypatinga vieta. Čia, vos persikėlęs iš Klaipėdos, beveik visuomet pajuntu neįprastai pakilią nuotaiką, laisvumą, kažkur nuslenka bet kokie rūpesčiai. Pirmą kartą ilgiau pabūti Neringoje teko 1969 m., kai mane, ką tik iškeptą jaunąjį specialistą, „komandiravo“ porai savaičių į Pervalką talkininkauti įmonės poilsio namų statyboje. Vėliau irgi sekėsi vis aplankyti šią įstabią vietą bent kartą metuose ar net dažniau. Nidoje buvo įmonės, kurioje aš darbavausi, vila „Laumė“ – joje tekdavo ilsėtis su šeima, keletą kartų buvojau kaip ansamblio „Sadauja“ dalyvis, o nuo 1973 m. beveik reguliariai rugsėjo vidury dalyvaudavau Lietuvos fotomenininkų sąjungos rengiamuose seminaruose. Porą kartų teko buvoti Neringoje ir žiemą – pasirodo, ir tuo metu čia nepaprastai įdomu.

Visuomet nemažai fotografuodavau. Viskas man čia buvo įdomu – ir unikali gamta, ir labai įdomūs bei draugiški vietiniai žmonės, ir išskirtinės aplinkos fone atsipalaidavę poilsiautojai, ir čia vykstantys renginiai. Keletą kartų teko išplaukti į marias su Neringos žvejais, o su preiliškiais Vytautu Kerunaičiu ir Antanu Teišerskiu (abu, deja, jau a.a.) ir susidraugavau…

Kadrus iš minėtų temų, susikaupusius per tą ilgoką laikotarpį, ir parinkau parodai. Mozaika išėjo gana marga, bet, mano nuomone, ji atspindi šį kraštą.”

2015 12 02 Kategorija: Galerija, Pasaulio paveldas, Visos naujienos