Naujienos

Tarptautinis jaunimo kūrybinis konkursas „Graines d’Artistes“

UNESCO Louis François centras Troje mieste (Prancūzija) kartu su UNESCO ir Prancūzijos nacionaline UNESCO komisija kviečia 3–25 m. amžiaus vaikus ir jaunuolius dalyvauti kasmetiniame daugiau nei 30 m. organizuojamame kūrybiniame konkurse „Graines d’Artistes“, kurio pagrindinis tikslas – kultūrų įvairovės ir paveldo skatinimas.

2012 m. šiame konkurse dalyvavo daugiau nei 3000 vaikų ir jaunuolių iš 42 pasaulio valstybių.

2013 m. konkurso tema – „Būti gimusiu kažkur“. 100 laureatų ir 400 nominantų darbai bus eksponuojami parodoje „Graines d’artistes du monde entier“ 2013 m. gegužės 28 – birželio 1 d. Troje mieste (Prancūzija). Konkurso žiuri susirinks 2013 m. kovo 23 d. ir iki balandžio 12 d. paskelbs prizininkų sąrašą UNESCO Lous François centro interneto svetainėje.

Siekiant skatinti jaunimo aktyvumą ir įtraukti jaunimą į žmonijos istoriją, visi konkurse dalyvaujančių vaikų ir jaunuolių darbai yra įtraukiami į meno biblioteką, kurios pagrindu planuojamas steigti Tarptautinis jaunimo menų ir technologijų centras.

Darbai konkursui turi būti pateikti iki 2013 m. vasario 28 d. Daugiau informacijos apie konkursą rasite UNESCO Lous François centro interneto svetainėje bei konkurso brošiūroje (anglų k.).

Konkurso dalyvius iš Lietuvos maloniai prašytume apie dalyvavimą informuoti ir Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriatą el. pašto adresu lietuva@unesco.lt.

2012 09 03 Kategorija: Visos naujienos