Naujienos

Prasidėjo UNESCO programos „Žmogus ir biosfera“ Tarptautinės koordinacinės tarybos 33-oji sesija

2021 m. rugsėjo 13 d. prasidėjo UNESCO programos „Žmogus ir biosfera“ Tarptautinės koordinacinės tarybos 33-oji sesija, vykstanti Abudža mieste, Nigerijoje. Renginio dalyvius pasveikino Nigerijos prezidentas Muhammadu Buhari, pažymėdamas pirmą kartą, kai programos „Žmogus ir biosfera“ Tarptautinės koordinacinės tarybos sesija vyksta Afrikoje. UNESCO Generalinė direktorė Audrey Azoulay taip pat dalyvavo atidarymo ceremonijoje ir akcentavo, kad dar galima išvengti ekologinės krizės ir taikiai sugyventi su gamta. Toks yra pagrindinis programos „Žmogus ir biosfera“ tikslas. Prieš 50 metų sukurtos programos pionieriai siekė atkurti žmogaus santykį su gamta ir suderinti darnų vystymąsi su gamtos apsauga. Jų tuomet kelti tikslai tapo ypatingai aktualūs šiandien. Renginio dalyvius pasveikino Nigerijos Aplinkos ministrė Sharon Ikeazor bei Jungtinių Tautų Humanitarinės pagalbos koordinatorius Edward Kallon ir kt. Koordinatorius teigė, kad pandemija išryškino darnaus santykio tarp žmogaus ir gamtos svarbą ir kad būtina gerinti santykius su gamta norint užtikrinti žmogaus gerovę.

2021 m rugsėjo 13–17 d. vyksiančioje UNESCO programos „Žmogus ir biosfera“ Tarptautinės koordinacinės tarybos 33-oje sesijoje bus svarstoma Pasaulinio biosferos rezervatų tinklo situacija, teminių bei regioninių biosferos tinklų veikla, biosferos rezervatų periodinės ataskaitos ir naujų vietovių įrašymo nominacijos. Lietuvos valstybė Tarptautinės koordinacinės tarybos sesijoje kviečiama dalyvauti stebėtojo teisėmis.

Kviečiame stebėti biosferos rezervatų įrašymo į Pasaulinį biosferos rezervatų tinklą tiesioginę transliaciją 2021 m. rugsėjo 15 d. 14 val.: UNESCO Biosphere Reserves, 2021 designation ceremony – YouTube

2021 09 14 Kategorija: Darnus vystymasis, UNESCO, Gamtos mokslai, Visos naujienos