Naujienos

Šiandien Pasaulinė radijo diena!

Jau ketvirtus metus UNESCO kviečia paminėti Pasaulinę radijo dieną. Šiais metais ji skiriama jaunimui, nes UNESCO siekia atkreipti ypatingą dėmesį į vis dar nepakankamai gerai girdimus jaunų žmonių balsus.

Daugiau nei pusę visų pasaulio gyventojų sudaro jaunuoliai iki 30 metų, tačiau jų nuomonė, interesai vis dar nėra pakankamai gerai atstovaujami medijose. Tai dažnai atspindi socialinę, ekonominę jų atskirtį. Nedidelis skaičius radijo laidų jaunimui, kurias rengia jauni radijo laidų kūrėjai, vedėjai paaiškina, kodėl gyvuoja tiek daug stereotipų apie jaunąją kartą. Būtent jaunų žmonių (tam tikros šalies piliečių arba laisvai samdomų žurnalistų) dėka tarptautinė žiniasklaida gali perduoti naujienas iš “karštųjų” taškų, daugelis iš jų ne kartą rizikavo savo gyvybe. Galime juos palaikyti, suteikdami jiems daugiau galimybių eteryje išsakyti naujas idėjas, kitokį požiūrį. 2015 metų Pasaulinės radijo dienos tikslas ir yra pasipriešinti visoms diskriminavimo formoms.

„Šiandien aš kreipiuosi į visas UNESCO šalis nares ir partneres kviesdama atkreipti dėmesį į šią mediją ir kūrybiškai išnaudoti visas jos teikiamas galimybes siekiant socialinės įtraukties, geresnio dialogo tarp kartų ir teigiamų socialinių pokyčių“- sako  UNESCO Generalinė direktorė Irina Bokova.

Kviečiame įsijungti tiesioginę 24 valandų transliaciją iš įvairių pasaulio kampelių http://live.ebu.ch/wrd2015

2015 02 13 Kategorija: Minimos datos, Informacija ir komunikacija, Visos naujienos