Naujienos

„Misija Sibiras‘14“ kviečia į kasmetinę fotografijų parodą, skirtą Lietuvos valstybingumo šventėms

© Projekto „Misija Sibiras" archyvas

2014 metų vasarą tūkstančius kilometrų į Rusijos Federacijos gilumą vykusi 15 jaunų žmonių komanda dvi savaites lankė lietuvių tremtinių amžino poilsio vietas, ištisus dešimtmečius nepaliestas žmogaus rankos. Krasnojarsko krašte su vienu didžiausių ir atsakingiausių gyvenimo iššūkių susidūrę ekspedicijos nariai patirtus išgyvenimus ir pasiekimus iliustruos šioje šalyje užfiksuotomis akimirkomis ir jas papildančių dienoraščių ištraukomis.

Ignas Rusilas, Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius, džiaugiasi jau ketvirtus metus iš eilės  rengiama projekto fotografijų paroda bei kviečia visus apsilankyti, pamatyti ir išgirsti pasakojimus apie susitikimus su lietuvių tremtiniais ir sibirietiškas tremties istorijas bei ekspediciją į Krasnojarską iš pirmųjų lūpų.

„Galimybė organizuoti projekto „Misija Sibiras“ fotografijų parodą mums yra be galo didelis įvertinimas. Tai įrodo, kad projektas išties yra prasmingas, reikalingas bei teigiamai vertinamas mūsų visuomenėje“, – teigia I. Rusilas.

Tradiciškai paroda vyks tuo laikotarpiu, kai minimos dvi svarbiausios Lietuvos valstybingumo šventės: vasario 16-oji ir kovo 11-oji. Nepamiršti kalbėti apie valstybės istoriją, jaunų žmonių pilietiškumo ugdymo svarbą bei kaskart nušviesti ekspedicijos dalyvių nuveiktų darbų Sibire reikšmę yra svarbi ir ypatinga šio projekto misija.

Mokyklų dėmesiui. Parodos organizatoriai kviečia mokyklas klasėmis bei grupėmis registruotis specialiems parodos pristatymams su projekto „Misija Sibiras‘14” dalyviais. Registracija vyksta el. paštu jauniems@jauniems.lt.

Paroda Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje bus eksponuojama vasario 25–kovo 16 dienomis. Galerija dirba pirmadieniais-ketvirtadieniais nuo 8 iki 17 val., penktadieniais – nuo 8 iki 16 val. Parodos atidarymo metu bus pristatomas šiuo metu kuriamo filmo apie ekspediciją fragmentas.

Daugiau informacijos apie projektą – www.misijasibiras.lt bei socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje.

2015 02 24 Kategorija: Galerija, Minimos datos, Visos naujienos