Kviečiame minėti tarptautinę džiazo dieną!

Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) Generalinė direktorė Irina Bokova, UNESCO Geros valios ambasadorius Herbie Hancock ir Thelonious Monk džiazo institutas š. m. balandžio 30 d. kviečia jau trečią kartą visame pasaulyje minėti Tarptautinę džiazo dieną. UNESCO ir Jungtinių Tautų Organizacijos valstybės narės siekia suburti džiazo bendruomenę, paskatinti renginių ir festivalių organizatorius kuo plačiau ir kūrybingiau minėti šią dieną.

Tarptautine džiazo diena siekiama skatinti kultūrų tarpusavio supratimą, dialogą ir toleranciją. 2014 m. balandžio 30 d. Tarptautinė džiazo diena bus visuotinai paminėta Osakoje, Japonijoje, kur visą dieną vyks džiazo edukacijos ir sklaidos renginiai bei gyvai transliuojamas džiazo žvaigždžių koncertas http://jazzday.com/concert/.

Balandžio 30-ąją – Tarptautinę džiazo dieną – kviečiame vienytis su visu pasauliu per muziką, šventinius renginius ir kitą šiai dienai skirtą veiklą. Taip pat prašytume savo interneto svetainėse ir renginiuose paskelbti šį Tarptautinės džiazo dienos pranešimą:

„Džiazas – visuotinė aistros ir geranoriškumo kalba – jau daugiau nei šimtmetį vienija skirtingų kultūrų, religijų ir tautybių žmones, puoselėja ir stiprina bendravimą tarp įvairių žmonių grupių, skatina taikos procesus ir rodo, kiek daug mes turime bendro. Džiazas – tai galingas diplomatinis įrankis, suteikiantis pasaulio žmonėms galimybę bendrauti ir sutarti.“

Maloniai prašome Jūsų informuoti Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriatą el. p. lietuva@unesco.lt apie šiai dienai minėti skirtus renginius, kuriuos Jūs organizuojate arba galėtumėte organizuoti – visus šiai dienai dedikuotus renginius įtrauksime į bendrą informacijos suvestinę ir teiksime ją UNESCO būstinei Paryžiuje, ji bus viešinama UNESCO svetainėje www.unesco.org bei Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos svetainėje www.unesco.lt.

Daugiau informacijos apie 2013 m. UNESCO ir Jungtinių Tautų minimą Tarptautinę džiazo dieną galite rasti sekdami šia nuoroda: http://www.unesco.org/new/en/jazz-day.

Kartu siekime, kad Tarptautinė džiazo diena būtų visuotinai minima kiekvienų metų balandžio 30 d. ir taip didintų džiazo muzikos vaidmenį skleidžiant ir puoselėjant visuotines vertybes bei pripažįstant džiazą universalia laisvės kalba.

2014 04 04 Kategorija: Kultūros raiškos įvairovė