UNESCO renginiai skaitmeninio mokymosi tema

Šią savaitę, rugsėjo 4-7 dienomis, UNESCO savo būstinėje Paryžiuje organizuoja skaitmeninio mokymosi tema „Digital learning week“. Pirmadienį ir antradienį (rugsėjo 4-5 d.) vyksta tarptautinis simpoziumas apie skaitmenines mokymosi platformas, o trečiadienį ir ketvirtadienį (6-7 d.) – forumas apie dirbtinio intelekto švietime politiką. Renginyje dalyvauja pranešėjai iš viso pasaulio. Didelė dalis renginių transliuojama internetu.

Renginio metu taip pat bus pristatomos įvairios UNESCO iniciatyvos: paskelbtos naujos gairės dėl generatyvaus dirbtinio intelekto naudojimo švietime ir tyrimuose (angl. Guidance for Generative AI in education and research) ir pristatomas DI kompetencijų modelių mokytojams ir mokiniams (angl. AI Competency Frameworks for teachers and students) projektas, kurį numatoma užbaigti 2024 m. pradžioje.

Šia renginių savaite ir kitomis UNESCO iniciatyvomis siekiama atkreipti visuomenės ir politikos formuotojų dėmesį, kad skaitmeninė švietimo transformacija turėtų būti įgyvendinama taip, kad iš tiesų užtikrintų visuomenės gerovę.

Išsamią informaciją apie šios savaitės renginius (taip pat nuorodas į kitas UNESCO iniciatyvas, leidinius šia tema) rasite čia: https://www.unesco.org/en/weeks/digital-learning

Nors renginiai prasidėjo jau vakar, tačiau plenarinių sesijų renginių įrašai išlieka. Transliacijas ir įrašus rasite čia: http://webcast.unesco.org/events/2023-09-DLW/

Primename, kad UNESCO susijusiomis temomis jau yra išleidusi šiuos leidinius: „AI and Education: Guidance for Policy-makers”, „Guidelines for ICT in Education Policies and Masterplans“, „Education and Blockchain”, and „K-12 AI curricula: a mapping of government-endorsed AI curricula“.

 

 

 

2023 09 05 Kategorija: Švietimas, Visos naujienos