Abu Dabyje vyks pasaulinė UNESCO kultūrinio ir meninio ugdymo konferencija

UNESCO organizuoja pasaulinę kultūrinio ir meninio ugdymo konferenciją (angl. UNESCO World Conference on Culture and Arts Education, WCCAE), kuri vyks vasario 13–15 d. Abu Dabio nacionaliniame parodų centre (Jungtiniai Arabų Emyratai). Šioje konferencijoje, skatinančioje stipresnį bendradarbiavimą tarp kultūros ir švietimo sektorių, dalyvaus tarpinstitucinė delegacija iš Lietuvos.

Renginyje šalių atstovai dalinsis nacionalinėmis perspektyvomis ir patirtimis, taip pat bus pristatomos įvairių pasaulio šalių ir tarptautinių organizacijų gerosios praktikos. Pagrindinis numatomas konferencijos rezultatas  –  priimtos naujos kultūrinio ir meninio ugdymo gairės (angl. Framework for Culture and Arts Education), kurios ruoštos beveik dvejus metus. Lietuva aktyviai prisidėjo prie šio dokumento parengimo, kartu su Ispanija pirmininkaudama 2023 m. pradžioje vykusiai Šiaurės Amerikos ir Europos šalių regioninei konsultacijai, o vėliau teikdama pastabas. Šios gairės kartu su kitais dokumentais, kurie priimti per ankstesnes pasaulines UNESCO konferencijas šia tema Lisabonoje (2006) ir Seule (2010), yra svarbūs valstybių kultūros ir švietimo politikai.

Konferencijoje dalyvaus politikos formuotojai ir ekspertai iš viso pasaulio. Lietuvos delegaciją sudaro Ministrės Pirmininkės patarėja švietimo, mokslo, inovacijų ir nevyriausybinių organizacijų klausimais Aistė Kairienė (delegacijos vadovė), švietimo, mokslo ir sporto ministro patarėja Agnė Liucilė Grickevičė, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriato Švietimo programų vadovė Dalia Stabrauskaitė ir Kultūros ministerijos Profesionaliosios kūrybos ir tarptautiškumo politikos grupės patarėja Indrė Viktorija Užukukytė.

Daugiau informacijos apie konferenciją: www.unesco.org/en/wccae2024

Ankstesni įvykiai kultūrinio ir meninio ugdymo tema:

2024 02 12 Kategorija: Švietimas