Pasaulinį biosferos rezervatų tinklą praturtino 11 naujų vietovių

2022 m. rugsėjo 13–17 d. vyko UNESCO programos „Žmogus ir biosfera“ Tarptautinės koordinacinės tarybos 34-oji sesija. Jos metu į Pasaulinį biosferos rezervatų tinklą įrašyta 11 naujų vietovių iš 9 pasaulio šalių: Australijos, Kamerūno, Čado, Gruzijos, Kazachstano, Mongolijos, Saudo Arabijos, Zambijos, Zimbabvės.

Trys naujos valstybės, Gruzija, Zambija ir Čadas, prisijungė prie Pasaulinio biosferos rezervatų tinklo su savo pirmosiomis vietovėmis šiame tinkle.

Šiuo metu tinkle yra 738 rezervatai iš 134 valstybės. Visi nauji biosferos rezervatai pademonstravo valdymo strategijas, orientuotas į bendruomenių aktyvų įsitraukimą į biosferos rezevatų valdymo procesus ir sprendimų priėmimą. Taip pat buvo akcentuota bendruomenėms teikiama nauda ir darnūs ūkininkavimo bei turizmo sprendimai naujuose biosferos rezervatuose.
2011 m. į tinklą buvo įtrauktas Žuvinto biosferos rezervatas. Tai pirma ir kol kas vienintelė Lietuvos vietovė šiame rezervatų tinkle. Sesijos metu taip pat buvo svarstyta ir sėkmingai priimtina pirmoji Žuvinto biosferos rezervato periodinė ataskaita už dešimties metų laikotarpį.
2022 06 22 Kategorija: Visos naujienos